Recept
« Terug naar recepten
					
						Kalfsgebraad met appel en salie
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kalfsgebraad met appel en salie
Een heerlijk kalfsgebraad met appel en salie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									lekker van bij ons
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kalfsgebraad met appel en salie te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°. Haal het vlees 30 minuten voor gebruik uit de koelkast.
 - Haal het klokhuis uit de appelen en snijd 1/2 appel in reepjes en de andere in parten (schillen hoeft niet). Meng de appelreepjes met de salie, peper, zout en 1 el (citroen) olijfolie
 - Maak met een scherp mes in de lengte een inkeping in het gebraad, zodat een envelop ontstaat. Vul het gebraad met het appelreepjesmengsel. Schik de schijfjes citroen op het kalfsgebraad. Bind het dicht met keukentouw. Leg het kalfsgebraad in een niet te grote braadslede.
 - Verwarm de Madeira met de mosterd, de rietsuiker, het citroensap en 50 ml water. Laat tot de helft inkoken. Overgiet het gebraad met dit mengsel. Voeg de ui en de teentjes knoflook toe. Zet het gebraad 20 minuten (minder of meer, afhankelijk van de dikte van het gebraad) in de oven. Indien je een vleesthermometer gebruikt: de kerntemperatuur zou 50° moeten bedragen.
 - Bedruip af en toe met het braadvocht. Voeg na 10 minuten de partjes appel toe en laat verder garen. Haal het kalfsgebraad uit de braadslede en laat het afgedekt 15 minuten rusten. Giet het bakvocht door een zeef en laat nog even inkoken. Snijd het gebraad in fijne plakjes.
 - Serveer met de appelpartjes, ui, frisse salade en een stukje stokbrood.
 
                    