KookJij

Recept voor Italiaans brood (Focaccia)

Een heerlijk italiaans brood (focaccia) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: KookOok kookboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Doe de bloem in de kom van een keukenmachine en voeg het zout, de suiker en 2 eetlepels Italiaanse kruiden toe. Doe vervolgens de gist erbij (zorg dat de gist niet met het zout in aanraking kan komen). Voeg 250 ml lauwwarm water toe en laat de keukenmachine het deeg voor ongeveer 10 minuten kneden. Voeg scheutje voor scheutje de olijfolie toe tijdens het kneden.
Doe het deeg in een kom en dek het af met aluminium folie. Zet dit vervolgens in een bak heet water en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
Vet vervolgens een bakplaat in, kneed het deeg goed door en maak er een langwerpig brood van van ca. 2 cm dik. Dek het deeg af en laat het nog een half uur narijzen. Verwarm tijdens het narijzen de oven voor op 200 graden.
Bestrooi, voordat het brood de oven in gaat, het brood met de rest van de Italiaanse kruiden en met grof zeezout.
Bak het brood in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

H. Hendrikse

H. Hendrikse zegt:
Ik heb zojuist het brood gebakken en ook gegeten.
Een goed recept waar ik niks aan hoef te doen!
Ik had geen zeezout, maar heb het ook niet gemist.
Zelfs onze kleinzoon vond het heerlijk, die niet zoveel dingen in 1 keer goed keurt.
Heerlijk, voor herhaling vatbaar.