KookJij

Indische bloemkoolcurry

Een heerlijk indische bloemkoolcurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: lekker van bij ons
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische bloemkoolcurry te bereiden

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en spoel schoon onder koud stromend water.

Doe de bloemkoolroosjes in een pan en voeg er warm water aan toe tot ze net onderstaan. Voeg wat zeezout en de kurkuma toe aan het water en breng de bloemkool aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in ongeveer 4 à 5 minuten en neem ze uit het kookwater.

Pel de tomaten door ze in te kruisen en kort onder te dompelen in kokend water en ze dan onmiddellijk in ijskoud water te laten ‘schrikken’.

Verwijder de zaadlijsten en hak de tomaten grof.

Smelt de boter in een pan en laat hierin de fijngesnipperde ui en knoflook goudbruin kleuren.

Voeg de geraspte gember, de komijn, de currypasta en de geconcentreerde tomatenpuree toe en laat nog 1 minuut meebakken op een laag vuur.

Voeg nu de tomaten toe en laat ze zachtjes stoven, voeg de kokosmelk en de cayennepeper toe en laat alles 5 à 6 minuten zachtjes sudderen tot de saus mooi is ingedikt.

Voeg nu de bloemkoolroosjes toe en laat alles nog 2 à 3 minuten zachtjes sudderen.

Breng de bloemkoolcurry op smaak met wat limoensap en zeezout en besprenkel net voor het serveren met wat grof gehakte koriander.

Tip: Lekker met basmatirijst en/of Indisch naanbrood. Eventueel kun je enkele hardgekookte eieren toevoegen op het einde van de bereiding.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst