KookJij

Heisse Liebe

Dit maakte mijn moeder vroeger vaak, maar dan met kersen uit een pot en zonder port. Dit is mijn variant erop. Ik heb ook al eens een scheutje licor 43 , of cointreau toegevoegd. Een lekker dessert in de tijd van de zomervruchtjes, maar ook hartje winter smaakt dit verrassende nagerecht goed. De zomervruchtjes koop je diepgevroren en dat is wel zo gemakkelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heisse Liebe te bereiden

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  2. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
  3. Verwarm het fruit in een pan en laat even doorkoken.
  4. Zoet met de poedersuiker of vanillesuiker. 
  5. Voeg 3 el port toe. Schep in elk schaaltje 2 bolletjes ijs en schep het fruitmengsel erop.
  6. Strooi ter garnering het amandelschaafsel erover. Klaar. Serveer meteen.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Als kinderen meeeten laat dan de port weg. Natuurlijk kun je ook andere
zachte vruchtjes nemen, blauwe bessen, aardbeien of bramen en al dan
niet een klein scheutje rode port aan de vruchten toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst