Recept
« Terug naar recepten
					
						Haringtartaartje met komkommersaus
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Haringtartaartje met komkommersaus
Een heerlijk haringtartaartje met komkommersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Haringtartaartje met komkommersaus te bereiden
Komkommersaus:
Schil de komkommer, snij het uiteinden eraf en halveer de komkommer (gebruik één helft voor de saus, de andere voor garnering). Verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Pureer de komkommer en wrijf door een zeef. Meng door de puree de créme fraïche en de aquavit. Breng op smaak met zout en peper uit de molen en zet koel weg tot gebruik.
Tartaar:
Snij 5 haringen in kleine blokjes, snij de overige 5 haringen in mooie, gelijkmatige reepjes en hou deze apart voor garnering. Kook de in brunoise gesneden worteltjes beetgaar en laat ze afkoelen. Hak de gepelde sjalotjes zeer fijn. Schud blokjes wortel, sjalotsnippers en haringstukjes luchtig door elkaar, vorm van dit mengsel bolletjes, vorm deze tot tartaartjes en zet, afgedekt, koud weg. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in brunoise. Snij de overgebleven komkommer in halve maantjes (zeer dun).
									Schil de komkommer, snij het uiteinden eraf en halveer de komkommer (gebruik één helft voor de saus, de andere voor garnering). Verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Pureer de komkommer en wrijf door een zeef. Meng door de puree de créme fraïche en de aquavit. Breng op smaak met zout en peper uit de molen en zet koel weg tot gebruik.
Tartaar:
Snij 5 haringen in kleine blokjes, snij de overige 5 haringen in mooie, gelijkmatige reepjes en hou deze apart voor garnering. Kook de in brunoise gesneden worteltjes beetgaar en laat ze afkoelen. Hak de gepelde sjalotjes zeer fijn. Schud blokjes wortel, sjalotsnippers en haringstukjes luchtig door elkaar, vorm van dit mengsel bolletjes, vorm deze tot tartaartjes en zet, afgedekt, koud weg. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in brunoise. Snij de overgebleven komkommer in halve maantjes (zeer dun).
                    