KookJij

Lentesalade met groene & witte asperges, zalm en ei

De lente straalt van deze salade af, het toppunt van versheid. Niet alleen groene maar ook witte asperges zijn vertegenwoordigd, sugar snaps, venkel, komkommer. Om het geheel wat meer body te geven heb ik gerookte zalm en hardgekookt ei gebruikt. Als dressing heb ik mosterd dille gebruikt omdat die zo lekker bij de gerookte zalm is.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lentesalade met groene & witte asperges, zalm en ei te bereiden

  1. Schil de asperges en snijd het harde stukje van de onderkant, blancheer de asperges en de sugar snaps ongeveer 3 min. en spoel ze af met koud water.
  2. Snijd de venkel (het harde gedeelte verwijderen) en komkommer in hele dunne plakjes.
  3. Snijd de zalm in reepjes.
  4. Verdeel de sla over 4 borden en doe de venkel en komkommer eroverheen.
  5. Schik de uitgelekte asperges, sugar snaps er boven en de zalmreepjes er op.
  6. Druppel de dressing eroverheen en garneer met fijngemaakt gekookt ei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst