Recept
« Terug naar recepten
Griet met komkommer en voorjaarsuitjes
PT35M
Griet met komkommer en voorjaarsuitjes
Een heerlijk griet met komkommer en voorjaarsuitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griet met komkommer en voorjaarsuitjes te bereiden
De komkommer schillen en in dobbelsteentjes snijden. De uitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. De komkommer en uitjes aanstoven in boter, bevochtigen met het citroensap en de witte wijn (of kippenbouillon), kruiden met peper en zout en een viertal minuten laten stoven. Warm houden.
De grietfilet in vier gelijke porties verdelen, goed spoelen en droogdeppen met keukenpapier. De vis kruiden met peper en zout, aan beide zijden instrijken met de arachide-olie en aan beide zijden goudbruin bakken of grillen onder het voorverwarmde grillelement (200°C). Reken ongeveer 5 minuten voor elke zijde.
De groenten op het midden van warme borden leggen en de grietfilet erop schikken. Garneren met een toefje peterselie. Serveren met aardappelen.
De grietfilet in vier gelijke porties verdelen, goed spoelen en droogdeppen met keukenpapier. De vis kruiden met peper en zout, aan beide zijden instrijken met de arachide-olie en aan beide zijden goudbruin bakken of grillen onder het voorverwarmde grillelement (200°C). Reken ongeveer 5 minuten voor elke zijde.
De groenten op het midden van warme borden leggen en de grietfilet erop schikken. Garneren met een toefje peterselie. Serveren met aardappelen.