KookJij

Goulashsoep uit Grathem

Een heerlijk goulashsoep uit grathem recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 220 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Van Internet, toen ik op zoek was naar een lekker recept.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goulashsoep uit Grathem te bereiden

-Bak het spek uit, maar niet heel bruin laten worden.
-Dan de ui erbij.
-Het rundvlees erbij doen, en 15 minuten laten stoven.
-Doe de knoflook erbij en alle droge kruiden: paprikapoeder, marjolein, tijm, foelie, kruidnagels, laurierblad en peper.
-Doe dan de suiker erbij, mosterd, tomatenpuree en gezeefde tomaten, balsamicoazijn, sojasaus en bouillontabletten.
-Doe er 1,5 liter water bij zodat alles onderstaat.
-Laat dit 3 uur pruttelen op een zacht vuur, vul eventueel af en toe wat water bij, en roer af en toe om.
(snelkookpan 45 min.)
- Draai het vuur dan uit, en laat met deksel een nacht trekken.
-Doe 200 ml. koud water in een kom en klop de bloem daarin tot de klontjes zijn verdwenen.
-Schil de aardappelen in blokjes, en de paprika's in reepjes.
-Doe de groenten in de pan en breng de soep weer aan de kook, laat 30 minuten gaarkoken.
-Bind de soep met de bloempap, laat nog even doorkoken om de bloemsmaak eraf te krijgen.
-Roer er eventueel nog een scheut room bij, of geef deze erbij aan tafel.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Een oud- kastelein van een kroeg uit Grathem serveerde deze soep vaak aan zijn klanten. Deze vonden het de lekkerste soep van Limburg!Hij gaf zijn recept echter pas prijs toen hij stopte met zijn kroeg, eind jaren tachtig. Schijnbaar ging zijn recept daarna de hele wereld rond!
Als inwoonster van Grathem ben ik daar natuurlijk erg trots op!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Ik ga deze soep ook eens proberen, de reacties zijn in ieder geval uitstekend en er zitten weer een aantal andere ingrediënten in dan in mijn eigen goulashsoep. Ook het verhaal erbij vind ik interessant en spreekt me wel aan. Echt zo'n recept wat niet vergeten mag worden.
Jacq

Jacq zegt:
Deze soep maakte ik al jaren en ja het blijft inderdaad een verrukkelijke soep alleen ik doe er ook nog crispy mais en bruine kidney bonen op het laatst bij voor een goedgevulde soep .
mattheu

mattheu zegt:
Lekkere soep en weet niet van ophouden.
Liske

Liske zegt:
Hey Lies, geniet ervan en eine gooie vasteloavendj!
lies uit stramproy

lies uit stramproy zegt:
De soep is heerlijk, maak hem zeker weer. Lekker met stokbrood en kruidenboter.:p:p:p
Mie Toe

Mie Toe zegt:
Kanonne, dit is de beste goulashsoep die ik ooit proefde! Ik heb zojuist een snelkookpan aangeschaft en ga het morgen nog eens maken op de snelle manier.
leanne

leanne zegt:
Wat was dat een lekkere soep ik maak er zeker nog een paar van;););)
marleen

marleen zegt:
Hoi Liske
De soep was overheerlijk:):)bedankt voor dit recept
marleen

marleen zegt:
Hoi Liske

Ich hub het supke opstoan reukt heel lekker bedankt veur dit recept:p
Mika

Mika zegt:
Ik moest soep maken voor 12 personen en ik heb deze gemaakt ingr.x 3 gedaan, Het was een groot succes ik heb Grathem op de kaart gezet haha;)
Liske

Liske zegt:
Hoi Henri1: fijn dat je deze soep lekker vindt, ik maak hem nu, zeker als het wat kouder wordt, ook vaak. Dank je voor de reactie!
henri1

henri1 zegt:
Vandaag deze soep gemaakt. Hij is erg lekker. Bedankt voor het recept.
lilian

lilian zegt:
Liske, de soep was heerlijk en juist pikant genoeg met 7 koffielepels paprikapoeder.Ik ga ze zeker nog vaker maken!
liske

liske zegt:
In het recept werd gesproken over plastic soep lepels, ik heb daar eetlepels van gemaakt. maar natuurlijk kun je ook beginnen met koffielepels, en daarna kun je nog altijd wat erbij doen.
lilian

lilian zegt:
Nog even een vraagje ... zijn het 7 eetlepels paprikapoeder of koffielepels?? Lijkt me erg veel..

grtjs Lilian