KookJij

Recept voor Gevulde varkenshaas met brie en ananas

Een heerlijk gevulde varkenshaas met brie en ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de varkenshaas in zodat er ruimte voor de vulling ontstaat. Bestrooi het vlees van binnen met zout en peper. Vul het vlees met roombrie en ananasjam. Vouw de varkenshaasjes dicht, zodat de vulling bijna niet zichtbaar is.
Neem een stuk plastic huishoudfolie dat iets groter is dan het varkenshaasje. Leg 8 plakjes ontbijtspek in gelijke stukken over de plastic folie in een V-vormig raamwerk.
Leg een varkenshaasje op het ontbijtspek en rol met behulp van het plastic folie het ontbijtspek om het varkenshaasje en verwijder het plastic folie. Vouw op deze wijze ook ontbijtspek om het andere varkenshaasje heen.
Verhit boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes 5 minuten rondom bruin.
Leg de varkenshaasjes op de bakplaat en sprenkel olijfolie, tijm en rozemarijn over de varkenshaasjes.
Bak de varkenshaasjes in 20 minuten rose in de oven.
Snijd de varkenshaasjes in plakjes en verdeel het over 4 borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

klaas

klaas zegt:
Wie heeft tips voor een bijpassende wijn?
Mariska

Mariska zegt:
Varkenshaas met Brie kan je ook vervangen met paturain of andere roomkazen. Heel erg lekker..
mannic

mannic zegt:
Dit recept is erg lekker en een succes bij de eters die we krijgen!
Wilma

Wilma zegt:
Heerlijk recept met gebakken krieltjes en broccoli met kaassaus:p:p:p:p
Joke

Joke zegt:
Lekker erbij zijn (nieuwe aardappeltjes) in schil, op bakblik met zout peper en rozemarijn. Ca. 25 min. in -electrische- oven van 175 gr.C. Daarnaast twee wortels en courgette in linten gesneden, gegrild en gekruid met zout peper. (eerst ca. 4 min. blancheren en dan op de in (knoflook)olijfolie ingesmeerde grill.;)
astrid

astrid zegt:
Dit is erg lekker!!!
ananasjam vervangen ananasstukjes is ook lekker.SUPER gerecht!
helm

helm zegt:
Was erg lekker en had er van maggi de 4 kazen saus bij gedaan(super).
:p
Emiel

Emiel zegt:
Vraagje: De oven ( hete lucht )blijft op 175 graden ?
mvg Emiel
Anna

Anna zegt:
Wij gaan het ook maken ! Omdat het eerste kerstdag is ;) & ik ben benieuwd of het lekker is.:p

Anna:D
Eefie

Eefie zegt:
Heeft er iemand een idee wat we er nog meer bij kunnen eten?:D
franeke

franeke zegt:
ik heb dit recept klaar gemaakt en ik moet zeggen LEKKER!!!!

franeke :)
martinschreurs

martinschreurs zegt:
Ik heb het met kerst gemaakt voor 8 personenen en zij vonden het erg lekker
Marie-José

Marie-José zegt:
lijkt me een lekker gerecht en ga het dan ook snel uitproberen.
sjaak

sjaak zegt:
175 graden de eerste zin annie
Angeli van Schijndel

Angeli van Schijndel zegt:
Ik heb het met kerst gemaakt en het was erg lekker, een succes.