KookJij

Gerookte forelpaté in citroenbakje

Een heerlijk gerookte forelpaté in citroenbakje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vis en Schaaldieren Judith Ferguson 1986
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gerookte forelpaté in citroenbakje te bereiden

De citroenen overlangs doormidden snijden en voorzichtig uitpersen. De schil mag niet beschadigd worden.
Aan de dichte kanten een stukje afsnijden als dit nodig is, de citroenhelften moeten kunnen blijven staan.
Haal het overgebleven vruchtvlees uit de citroenen zonder de schil te beschadigen.
Van de forel de eventuele onzuiverheden verwijderen en de vis mengen met de boter + de roomkaas + nootmuskaat + (tabasco) + zout + peper.
Dan wat van de citroensap erdoor roeren, niet al te vochtig maken, het moet wat creme-achtig blijven en nog stevig genoeg om te spuiten.
Proeven en indien nodig nog bijkruiden.
Doe de paté in de spuitzak en vul hiermee de citroenhelften.
Leg op elk bord 2 halve citroenen en versier ze met een blaadje sla of balsamico of zo.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Geef er warme toast bij.
De rest van het citroensapje hoef je natuurlijk niet weg te gooien. Doe er bijv. wat koud water bij en suiker en ijsblokjes en dan heb je een lekkere dorstlesser.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst