KookJij

Gepeperde kip uit Szetsjwan

Een heerlijk gepeperde kip uit szetsjwan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Indonesische kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepeperde kip uit Szetsjwan te bereiden

De gekookte kip in blokjes snijden. Het zout mengen met het eiwit en 1 eetlepel olie en de maizena. De stukjes kip hierin leggen en er voor zorgen dat de stukjes kip allemaal bedekt worden met een dun laagje. Laat ze minstens 1 uur marineren. De gember en gedroogde pepertjes fijn hakken. De paprika's in fijne reepjes snijden. De verse pepers in ringetjes snijden. De resterende olie verhitten in de wok, de gember en pepertjes hierin 1 minuut roerbakken. De stukjes kip erbij doen en tijdens het bakken flink omscheppen. Paprika erbij doen en de sojasaus en azijn. Nog een paar minuten roerbakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst