KookJij

Kip met pittige sperziebonen en paprika

Een smaakvol gerecht, met voldoende groente, dat na 30 minuten gesmuld kan worden.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met pittige sperziebonen en paprika te bereiden

  1. Blancheer  de sperzieboontjes 3 minuten in kokend water. Giet ze af  , maar vang het blancheerwater op.
  2. Verwarm de olie in de wok en fruit de ui met de knoflook 2 minuten aan. Voeg de kip en de geblancheerde boontjes toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.
  3. Voeg het blancheerwater toe aan een pan en los er het bouillonblokje in op. Voeg zo nodig extra water toe en kook de rijst volgens de beschrijving op de verpkking gaar
  4. Voeg de paprika reepjes bij de boontjes en bak 3 minuten mee.
  5. Vervolgens de sojasaus, ketjap, gembersiroop, Chilisaus en de sambat toevoegen. Voeg 4 el water toe en roer alles goed door en laat even pruttelen.
  6. Maak een papje van de laatste el water met de maizena en roer dat door de inhoud van de pan.
  7. Serveer de rijst met de kip en de groente en maak het gerecht af met de cashewnoten en de bosui.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dit gerecht dat ik vandaag gemaakt heb is niet te pittig. ProeF en voeg zo nodig meer van de smaakmakers toe.
Lekker met een frisse komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst