KookJij

Geitenkaasbrood met lente-uitjes en tijm

Een lekker snel te bakken brood zonder gist, dus het deeg hoeft niet te rijzen. Geen broodbakmachine nodig en ook niet kneden. In het brood zitten stukjes lenteui en harde oude geitenkaas verwerkt.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Delia Schmith
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geitenkaasbrood met lente-uitjes en tijm te bereiden

  1. Haal de korst van de kaas. Snij de kaas in blokjes van plm 1 cm. Zeef bloem, zout en cayennepeper of paprikapoeder. Schil de aardappel en rasp deze op een grove rasp. Maak de lente-uitjes schoon en hak deze fijn. Klop het ei los met de melk en de mosterd.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  3. Meng de geraspte aardappel, de lente-uitjes, de tijmblaadjes en 2/3 deel van de geitenkaasblokjes door het bloemmengsel. Giet het ei-melk-mosterd-mengsel over het bloemmengsel en gebruik een houten lepel om hiervan een redelijk samenhangend deeg te maken.
  4. Vorm hiervan een mooi rond brood. Druk de resterende geitenkaasblokjes in het brood en strooi wat bloem erover. Bak het brood in 45 - 50 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Het brood is erg lekker als het nog een beetje warm is, maar ook koud echt niet te versmaden. Wij vonden het ook erg lekker met een beetje roomboter.
Heerlijk bij een kopje soep, maar ook heerlijk bij de borrel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst