KookJij

Gehaktballetjes " Tonight ".

Je kent ze vast en zeker wel, de potten : "Chicken Tonight" saus met maar weinig stukjes groente en ananas. Niks mis met de smaak en als basis heb ik daar vroeger wel van geprofiteerd. Weinig tijd? Kipblokjes bakken, extra groente smoren, potje chicken tonight erbij , rijst erbij en klaar. Ik bedacht hier een variatie op met gehaktballetjes en veel groente. Prei, wortel, rode en gele paprika, ananas en compleet gemaakt met een lekkere saus. Persoonlijk( man ook) vind ik rijst het lekkerst bij zo'n gerecht, maar omdat de kleinkinderen straks mee eten en niet zo van rijst houden serveer ik er mie bij. Voldoende voor 4 volwassenen en 2 kinderen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes " Tonight ". te bereiden

  1. Maak het gehakt aan met de gesnipperde ui, knoflook, gember, ei paneermeel en peper en zout naar smaak.
  2. Kneed alles goed door elkaar en maak dan 1 klein balletje. Bak dit en proef.
  3. Nu kun je eventueel  nog wat smaakmakers aan het gehakt  toevoegen . Rol balletjes ter grootte van een walnoot.
  4. Bak deze in olie in circa 10 minuutjes gaar en bruin.
  5. Haal ze uit de pan.
  6. Blancheer ondertussen de wortelreepjes 2 minuten, giet ze af en laat ze uitlekken.
  7. Voeg olie toe en smoor de paprikareepjes, wortel en prei een viertal minuten.
  8. Voeg de ananas toe met het sap en laat even mee pruttelen.
  9. Roer de maïzena met 250 ml water tot een papje.Voeg de ketchup, azijn en agavesiroop toe samen met het bindmiddel. Laat even pruttelen totdat alles de juiste dikte heeft.
  10. Voeg de balletjes toe en laat deze even mee verwarmen.
  11. Proef en voeg zo nodig nog ketjap of sojasaus toe. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ik heb niet de hoeveelheid paneermeel vermeld, omdat dat toch wel
afhankelijk is van alles wat je toevoegt en de grootte van het ei. Iedereen
voelt zelf wel of het gehakt de juiste consistentie heeft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst