KookJij

Recept voor Gehaktballetjes met porei in een romig sausje

Een heerlijk gehaktballetjes met porei in een romig sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Fijnproever & Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Meng het gehakt met het eike, chapelure, mosterd, peper en zout maak mooie bouletten.
Bak deze gaar aan in boter.
Porei in grove stukken snijden deze beetgaar aanstoven in boter.
Maak een witte saus van de boter, bloem en melk. Deze goed kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Serveer de porei in de schotel de bouletten erop en serveer de saus erover.
Dien warm op met verse aardappelpuree.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Mimi dank je wel een hele eer om deze reactie te lezen. Doet me veel plezier dat het gerecht zo gesmaakt heeft maar je er ziek in eten is ook de bedoeling niet ;-) ;-)
Lieve groetjes voor jou en je mama en geniet nog van de heerlijke recepten op Kookjij ;-) :-)
Mimi Emmanouil

Mimi Emmanouil zegt:
Lieve Hilde ,
Hier is een grote fan van u. Ik heb gisteren deze lekkere receptje van u gemaakt .
Ik was heel benieuwd naar de resultaten! En? Gewoon ongelofelijk lekker.
Omdat ik zag dat u zei van " gehaktballetjes en prei " dan was ik als de kippen weer bij om eens te lezen van hoe het gemaakt word. Dus het is heel gemakkelijk om te maken want ik heb uw gerechtje gemaakt . En HEMEL ik en mama wij hebben ons ziek gegeten, zo lekker was het. Dank u lieve Hilde , want door u en een paar andere lieve mensen komt mijn kookkunst stilaan beter vooruit. De volgende keer maak ik een grotere hoeveelheid en dan vries ik die in. En kom ik laat thuis van mijn werk dan heb ik "uw gezonde en lekkere " gerechtje" die ik alleen maar moet opwarmen. Nogmaals mijn oprechte dank voor het posten van dit FENOMENALE en LEKKERE gerechtje. Vriendelijke groetjes van Mimi
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Rien tof ;-)
rien zuiddam

rien zuiddam zegt:
Dank je Hilde!! Zat even de andere reacties te bekijken daar zag ook prei te staan.
Kijk veel naar Meus op Een, mooi kook program daar leer je veel woorden.

Groetjes van ons 3tjes
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Mien inderdaad chapelure is paneermeel een woordenboek kan van pas komen hé ;-) Groetjes van ons 3tjes.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Rien inderdaad wij zeggen tegen prei, porei. Een eenvoudig gerecht voor elke kookliefhebber gemakkelijk te bereiden. Dank je voor het complimentje ;-) groetjes van ons 3tjes.
Mien Hamaekers

Mien Hamaekers zegt:
Ik heb eerst het woordenboek moeten gebruiken om de ingrediënten te kunnen kennen, chapelure is bv paneermeel
rien zuiddam

rien zuiddam zegt:
Hoi Hilde mmm ziet er weer lekker uit!!
Top kok hoor!!
efkus een vraagske, Porei is da Prei???

Groetjes van ons
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zeker lekker met kaas en dan onder de grill, laat het jullie smaken als je het bereid ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Is echt wat voor mijn ventje; gek op gehakt en prei! Misschien lekker? Bestrooien met geraspte kaas en even onder de grill? ;-) Als ik wat meer ter been ben ga ik deze zeker eens maken!