KookJij

Gefrituurde kippepootjes op zijn Indonesisch

De aparte smaak wordt hier aangebracht met een bumbu (kruidenmengsel) in het kookwater.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hapjes - Koud
  3. > Snacks - Warm
  4. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gefrituurde kippepootjes op zijn Indonesisch te bereiden

  1. Maak een boemboe in de keukenmachine met de aangegeven ingredienten. 
  2. (of doe dat ouwerwets in een vijzel met stamper).
  3. Doe in een pan 1 liter water met de kippenbouillonblokjes + plus de bumbu en roer dat even goed door op een matig vuur.
  4. Leg dan de kippepootjes er in en kook ze gaar..
  5. Giet ze af, dep ze droog en laat ze afkoelen.
  6. Laat de olie in de frituurpan op 180 graden Celsius komen en frituur de poten mooi bruin.
  7. Serveer ze met een zoete scherpe saus of met een sambal.
  8. Lekker bij de borrel of een optie als amuse.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een biertje, whisky of iets anders sterks.
Een subtiele wijn zou jammer zijn van de wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst