KookJij

Gebraden rosbief

Een heerlijk gebraden rosbief recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.vlees
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden rosbief te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de knoflook met 5 el mosterd, de honing, het paprikapoeder, de komijn, 1 tl peper en 2 tl zout. Wrijf de stukken vlees royaal in met dit mengsel. Braad de stukken rosbief in de oven in 25-30 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Maak intussen de saus: pureer de groene kruiden in de keukenmachine en meng de rest van de mosterd en de yoghurt erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus minstens 20 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Neem de braadslede uit de oven en laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd het vlees met een scherp glad mes in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Geef de saus er apart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marijke11

marijke11 zegt:
Hou je op de hoogte..;)
derbyke

derbyke zegt:
Naamgenoot van Marijke, is gewoon overheerlijk je laat maar weten hoe het gesmaakt heeft. Groetjes Hilde Kookjij
marijke11

marijke11 zegt:
Lijkt mij overheerlijk...Ga het zondag proberen...:)
Linnie

Linnie zegt:
Dit is een super gerecht! Ik heb alleen veel meer yoghurt gebruikt waar het sausje erg lekker van werd. :p
Cees Rolle

Cees Rolle zegt:
Je wrijft de rosbief in met de kruiden zout en mosterd.Je proeft de mosterd er niet boven uit , maar het vlees krijgt er een pikant smaakje van.Dan het vlees in de boter op hoog vuur rondom aanbraden. Ik doe het dan verder op een petroleumstel. Heerlijk zacht!het kan natuurlijk ook in de oven.


Albert Waninge

Albert Waninge zegt:
Sinds wanneer kan mosterd tegen hitte? Ik zou de mosterd buiten de oven houden, dan proef je er ook nog wat van.
finchy

finchy zegt:
Gisteren klaargemaakt en het vlees viel in de smaak. De bijhorende saus echter totaal niet :(
Volgende keer dus toch eens een ander recept proberen.
Cees Rolle

Cees Rolle zegt:
Aanbraden doe je met ong. 100gr boter op hoog vuur, je blijft er bij en draaid de rosbief elke keer, anders wordt hij te donker. Het mengsel een paar uur er op.Het garen op petroleum is ong.20min. voor rose, met de deksel er schuin op en enkele keren op andere zijde leggen.
finchy

finchy zegt:
Sorry: nog iets: deksel erop in de oven?
finchy

finchy zegt:
Hey bedankt voor het snelle bericht Cees!

Nu ik je toch aan de baan heb, effe nog wat vraagjes: Op hoeveel graden moet mijn oven dan staan om het dicht te schroeien? Of moet ik dat op een gewoon vuur doen? En de bereidingstijd? En hoelang op voorhand moet dat mengseltje erop: een nacht of gewoon onmiddellijk?
thx
Cees Rolle

Cees Rolle zegt:
Jawel finchy je schroeid de rosbief met mosterdmengels eerst dicht, dat gaat prima
finchy

finchy zegt:
Vraagje: Het is dus niet de bedoeling dat de rosbief eerst op hoog vuur wordt dichtgeschroeid? Lijkt me ook raar, anders gaat dat mosterd-mengseltje toch gewoon verbranden?
Cees Rolle

Cees Rolle zegt:
veel lekkerder is het, om de rosbief op een petroleumstel te garen. wij garen alle vlees daarop, heerlijk mals.
patrick

patrick zegt:
bedankt voor het toprecept:p
narine en elsemiek

narine en elsemiek zegt:
hoi het was heerlijk .