KookJij

Fricandeau met ananas relish

Een heerlijk fricandeau met ananas relish recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fricandeau met ananas relish te bereiden

Oven voorverwarmen op 150°C. Een marinade maken van sap van geperste sinaasappel, gelijke hoeveelheid olijfolie, ¼ gehakte peper, gehakt teentje knoflook, 1 el verse tijm. De fricandeau hiermee royaal insmeren en overgieten en in bakblik in oven plaatsen gedurende 60 minuten. Na half uurtje de fricandeau een keer omdraaien.

In de roomboter de in blokjes gesneden ananas met ¼ gehakte peper bakken. Toevoegen rum, munt, basterdsuiker en de rozijnen. De relish 10 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen.

De fricandeau na het bakken even laten rusten. Aansnijden en serveren met de relish.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Dank voor je reactie, Tania. Volgende week op het menu:D:D:D
Tania

Tania zegt:
Na het gaarstomen van de aardappelen heb ik deze met een vork gecrushed en in een ingevette ovenschaal overgedaan. Ze hebben ongeveer 40 minuten in de oven gestaan. Door de relatief lage oventemperatuur duurt het wat langer om een krokante bovenkant van de aardappelschotel te verkrijgen.
Groetjes, Tania :)
Anna

Anna zegt:
Mooi recept weer, Tania! Vraagje over de aardappels, doe je die in de oven in een bakblik? Niet in hetzelfde blik toch als de fricandeau? En begrijp ik goed dat ze ook een uur in de oven moeten?
Groetjes,
Anna.;);)