KookJij

Forel in de krant

Een heerlijk forel in de krant recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Aldo Zilli
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Forel in de krant te bereiden

Vul elke forel met een takje tijm en een half teentje knoflook.
Smeer de forellen met olijfolie en besprenkel ze met citroensap.
Breng op smaak met peper en zout.

Maak de vellen krantenpapier nat en verpak elke vis apart. (neem 2 vellen per vis)
Leg de pakketjes op de BBQ en gaar de vis in ongeveer 20 minuten, keer de vis af en toe om.

Haal de pakketjes van de grill en trek het krantenpapier van de vis, het vel wordt met het krantenpapier losgetrokken, zodat je alleen het vlees overhoudt. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer met partjes citroen.

Maak een dressing van olijfolie met balsamico en dien deze met rucola op.

Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)

Niet bang zijn dat de krant in brand vliegt, het gebeurt niet.
Het verandert in een harde vorm.

Het recept komt uit Italie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lex Heufke

Lex Heufke zegt:
Hallo Martine, de drukinkt is giftig bij consumptie. Deze bevat zware metalen zoals lood en dergelijke. Ik heb vroeger zelf in een drukkerij gewerkt, daarom weet ik ook. Het personeel in de drukkerijen gebruikt de drukinkt voor hun werk niet om op te eten. Maar van mij mag je rustig kranten gebruiken voor de vis. Iedereen is vrij om te doen wat hij wil. Het was alleen maar als waarschuwing bedoeld. ;-))
Martine de Clercq

Martine de Clercq zegt:
Sorry Herr Kantelaar,
Rezept komt uit Italie. En ik leef ook noch!!
Dan moesten alle druckerijen geen personal meer hebben.

Groetjes uit Oldenburg.
Martine De Clercq :-)
Lex Heufke Kantelaar

Lex Heufke Kantelaar zegt:
Sorry dat ik je er op attent maak, maar drukinkt is zwaar giftig. Lijkt mij niet zo goed om hier een krant voor te gebruiken. Misschien kun je een alternatief vinden voor de courant.
joop van rij

joop van rij zegt:
Martine wij deden dit vroeger met makreel dan niet op de BBQ maar in de asla van de potkachel toch maar weer is op de BBQ proberen grs