KookJij

Empanada's met chorizo

Een heerlijk empanada's met chorizo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: mijzelf
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Empanada's met chorizo te bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden.
In koekenpan chorizo uitbakken tot knapperig, ui, paprika en kruiden erdoor scheppen en ca 5 minuten meebakken. (laag vuur)
Steek 8 rondjes van ca 10 cm uit bladerdeeg.
Peterselie en peper door mengsel scheppen.
Pan van het vuur halen en als laatste de kaas door het mengsel scheppen.
Mengsel op bladerdeeg rondjes verdelen en dichtklappen, met vork de randen zachtjes aandrukken.
Empanadas bestrijken met losgeklopt ei.
Empanadas op met bakpapier bedekte bakplaat leggen en in het midden van oven in ca 25 minuten goudbruin bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bo

bo zegt:
Erg lekker en makkelijk.
Johanna

Johanna zegt:
:p Super recept!!!!
Bas

Bas zegt:
Als gangsters het eten moet het wel lekker zijn!
dagangsta

dagangsta zegt:
Helemaal top recept. Erg lekker na het werken als je trek hebt in iets hartigs. Helemaal lekker en niet moeilijk klaar te maken. Ideaal dus!:);)