KookJij

Eieren met grijze garnalen

Een heerlijk eieren met grijze garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eieren met grijze garnalen te bereiden



Pel de garnalen en bewaar de koppen en pantsers. Hak de sjalot fijn en bak ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe de koppen en pantsers in de pan en bak nog 5 min. Roer af en toe. Voeg de witte wijn toe en laat even koken. Voeg 30 cl heet water, het kruidentuiltje, peper en zout toe en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Zeef de bouillon.
Snij de bovenkant voorzichtig van de eieren en maak ze leeg in een schaal. Klop één eiwit stijf met een snufje peper en zout. Vorm 6 kleine quenelles, leg ze op een bord en gaar ze 2 min. in de microgolfoven op 160°C. Was en droog de eierschalen.
Klop de overige eieren los met peper voor een omelet. Giet 20 cl. garnalenbouillon in een grote antiaanbakpan. Giet het eiermengsel in de pan als de bouillon warm is. Roer voortdurend tot de eieren een romige consistentie krijgen en haal ze van het vuur. Voeg de room en de gepelde garnalen toe. Meng voorzichtig.
Verdeel de garnalenbereiding in de eierschalen. Versier met een eiwitquenelle, foreleitjes en een blaadje platte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Kan best zijn, maar ik heb het van de Delhaize. En wie weet waar zij het vandaan gehaald hebben;) Groetjes, Erwin.
opapaul

opapaul zegt:
Dit recept komt van Betty Bossi Zwitserland