Lekker erbij als hoofdgerecht is een spinazie-stamppot.
Voor  de lunch kun je de eieren serveren met bijv. dikke sneden volkorenbrood.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Eieren in mosterd-kruidensaus
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Eieren in mosterd-kruidensaus
Een heerlijk eieren in mosterd-kruidensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Overig
- > Ontbijt & Lunch - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									349 kCal energie
19 Gram eiwit
23 Gram vet
16 Gram koolhydraten
								19 Gram eiwit
23 Gram vet
16 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Koken op z'n Hollands. Het Nederlands Zuivelbureau.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Eieren in mosterd-kruidensaus te bereiden
 De eieren in ± 8 minuten hard koken.
Ondertussen de boter in een pan smelten en de bloem (gezeefd) erdoor roeren. Dan al roerende geleidelijk de melk toevoegen. Blijf roeren tot de saus glad gebonden is.
Verkruimel dan de kruidenbouillontablet boven de saus en roer ook de mosterd erdoor.
Laat de saus dan nog even 8 minuutjes zachtjes pruttelen en wat dikker worden.
De eieren laten schrikken en pellen.
Halveer de eieren in de lengte en leg ze met de bolle kant naar boven in de voorverwarmde ondiepe schaal.
De peterselie en bieslook door de saus roeren en naar smaak zout en peper toevoegen.
Schenk de saus over de eieren en dien heet op.
										Ondertussen de boter in een pan smelten en de bloem (gezeefd) erdoor roeren. Dan al roerende geleidelijk de melk toevoegen. Blijf roeren tot de saus glad gebonden is.
Verkruimel dan de kruidenbouillontablet boven de saus en roer ook de mosterd erdoor.
Laat de saus dan nog even 8 minuutjes zachtjes pruttelen en wat dikker worden.
De eieren laten schrikken en pellen.
Halveer de eieren in de lengte en leg ze met de bolle kant naar boven in de voorverwarmde ondiepe schaal.
De peterselie en bieslook door de saus roeren en naar smaak zout en peper toevoegen.
Schenk de saus over de eieren en dien heet op.
 
                    





 
					