KookJij

Eend met Ananas

Een heerlijk eend met ananas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eend met Ananas te bereiden

Op de avond voor het serveren, strooien we peper en zout in de eend en wrijven deze goed in met het sap van een halve citroen. Schil een sinaasappel. Haal alle vruchtvlees tussen de velletjes uit. Geef hier een eetlepel rum bij en een lepel citroensap en stop dit mengsel in de eend. Laat het daar tot de volgende dag. Zet de volgende dag de eend in een oven van 200 graden C. Laat ze daar 20 minuten. Haal ze eruit. Laat ze uitlekken. Bestrooi de eend nu van buiten met peper en zout. Geef er gesmolten boter over en zet ze weer in de oven. Pers de tweede helft van de citroen uit. Doe het sap in een pannetje met de suikerklontjes. Verhit het pannetje onder roeren totdat een lichte caramel ontstaat. Schil de ananas, snij ze in schijven, verwijder het harde gedeelte in het midden van de schijven, bewaar het vocht en geef dit bij de caramel. Arroseer de eend beurtelings met deze caramel en met rum. Als de eend een uur in de oven is voegen we de schijven ananas erbij in de pan. Laat nog tien minuten braden. Snij de eend in stukken, leg ze op een voorverwarmde dienschaal, omring ze met ananas en serveer er Creoolse rijst bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Hallo Marijke,
Bij dit recept bedoel je toch zeker een Peking eend mee hoop ik want een Indisch loopeend is te mager hiervoor. De Indische loopeend is alleen goed voor de eieren, wist je dat?
Bij de laatste dagen van mijn vacantie ga ik de boer op voor enkele eenden die ik dan ook zelf slacht en schoon maak. Hoe ik dit ga doen zal ik je maar niet zeggen.
Groetjes,
Sjourd Janssen