Dien op in de soepkommen en strooi er de rest van de fijngehakte korianderblaadjes over. Geef er partjes citroen bij.
Je hoort er thee bij te drinken.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Een Harira variatie
						PT180M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Een Harira variatie
Dit is oorspronkelijk een gebonden vlees-tomaten-kekererwten soep uit de Marokkaanse keuken.Het is bedoeld als een maaltijdsoep en wordt traditioneel 's avonds na zonsondergang tijdens de Ramadan gegeten.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 180 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Vlees
- > Hoofdgerechten - Overig
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									Jan A.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Een Harira variatie te bereiden
1).Verhit de olie in de grote pan en bak de blokjes lamsvlees aan alle zijden bruin.
2).Voeg de uien toe, de knoflook, de knolselderij en alle kruiden en fruit dat aan tot de uien beginnen te kleuren.
3).Doe er dan bij het tomatenconcentraat, citroensap, tomaten uit blik, de peterselie en de helft van de koriander en fruit dat nog eens onder flink roeren 5 minuten verder aan.
4).Giet nu de bouillon er bij breng aan de kook en laat 2 uurtjes sudderen.
5).Nu gaan de linzen erbij, de kekererwten, de arborio
rijst en het maïzenapapje. Breng onder roeren weer aan de kook. Breng op smaak. Doe het deksel er op en laat nog een 45 minuten sudderen
										2).Voeg de uien toe, de knoflook, de knolselderij en alle kruiden en fruit dat aan tot de uien beginnen te kleuren.
3).Doe er dan bij het tomatenconcentraat, citroensap, tomaten uit blik, de peterselie en de helft van de koriander en fruit dat nog eens onder flink roeren 5 minuten verder aan.
4).Giet nu de bouillon er bij breng aan de kook en laat 2 uurtjes sudderen.
5).Nu gaan de linzen erbij, de kekererwten, de arborio
rijst en het maïzenapapje. Breng onder roeren weer aan de kook. Breng op smaak. Doe het deksel er op en laat nog een 45 minuten sudderen
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									lilith zegt:
 
                    





 
					 
									
Jan A van der Hoeden zegt:
Laat je je Westerse komaf de boventoon voeren, dan schenk je een mooi glas rode wijn.
Jan A.