KookJij

Een Harira variatie

Dit is oorspronkelijk een gebonden vlees-tomaten-kekererwten soep uit de Marokkaanse keuken.Het is bedoeld als een maaltijdsoep en wordt traditioneel 's avonds na zonsondergang tijdens de Ramadan gegeten.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Een Harira variatie te bereiden

1).Verhit de olie in de grote pan en bak de blokjes lamsvlees aan alle zijden bruin.
2).Voeg de uien toe, de knoflook, de knolselderij en alle kruiden en fruit dat aan tot de uien beginnen te kleuren.
3).Doe er dan bij het tomatenconcentraat, citroensap, tomaten uit blik, de peterselie en de helft van de koriander en fruit dat nog eens onder flink roeren 5 minuten verder aan.
4).Giet nu de bouillon er bij breng aan de kook en laat 2 uurtjes sudderen.
5).Nu gaan de linzen erbij, de kekererwten, de arborio
rijst en het maïzenapapje. Breng onder roeren weer aan de kook. Breng op smaak. Doe het deksel er op en laat nog een 45 minuten sudderen

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien op in de soepkommen en strooi er de rest van de fijngehakte korianderblaadjes over. Geef er partjes citroen bij.
Je hoort er thee bij te drinken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Als je je aan de tradities van de mohammedanen wil conformeren, dan denk je aan thee bij deze soep.
Laat je je Westerse komaf de boventoon voeren, dan schenk je een mooi glas rode wijn.
Jan A.
lilith

lilith zegt:
Lijkt me verrukkelijk! Ik ga het maken. Maar voor mij inderdaad ook een fijn glas rood erbij hoor. Een kop muntthee van verse munt drink ik dan naderhand. ;)
karin

karin zegt:
Lekker recept maar als je het niet erg vindt neem ik er toch een lekker rood wijntje bij! Thee???
:?
grt. Karin.