KookJij

DENGDENG BLADO

Een heerlijk dengdeng blado recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: bj.cb.beldman
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe DENGDENG BLADO te bereiden

DENGDENG BLADO
In de vijzel wrijf je de ui, knoflook, djinten, sambal, ketumbar, zout en suiker fijn (evt. met 2 schijfjes laos) en fruit deze kruiden in de olie.
het vlees erbij en even doorbakken dan de kokosmelk erdoor roeren en het vlees hierin laten droogkoken.
ATJAR TJAMPUR
ui, knoflook, kunjitpoeder, gemberwortel en kemeris in de vijzel goed fijnwrijven.
fruit deze kruiden in de olie.
suiker zout en azijn toevoegen (de bedoeling is een zoetzuur gerecht te krijgen) en laat dit goed doorkoken.
de kool en de worteltjes toevoegen. Wanneer deze groenten bijna gaar zijn, de bloemkool, de komkommer en kokos toevoegen.
Nog even laten pruttelen. Warm serveren, niet koud zoals in die potjes, dat lijkt er niet op.
Serveertips
Met rijst en kroepoek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst