KookJij

Crêpes Suzettes

Dit zijn zoete, dunne pannenkoekjes met een sinaasappel-sausje. Het is een gerecht dat rond 1895 is ontstaan in Parijs. Het is een populair dessert.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crêpes Suzettes te bereiden

  1. Doe in de keukenblender de eieren, suiker, vanilla en zout. Blijf net zo lang blenderen tot de suiker volledig is opgelost. Het beslag is dan glad en schuimig.
  2. Voeg toe de bloem en blender tot een homogeen glad deeg.
  3. Dek dit beslag af en zet koel weg voor 1 uur.
  4. Ondertussen kunnen we de Suzette saus maken: Doe in de sauspan met dikke bodem het vers uitgeperste sinaasappelsap en de suike en zet dit op een matig hoog vuur. Laat dit enigszins inkoken, maar roer er niet te veel in.
  5. Zodra het vocht duidelijk gaat minderen de Grand Marnier er door roeren en de gesmolten boter. Dit blijft dan op het vuur staan (zo nu en dan roeren, vooral niet meer), totdat de saus duidelijk gaat indikken.
  6. Zet de saus warm weg en start na 60 minuten het bakken van de crêpes :
  7. Smeer een anti-aanbak bakpan in lichtjes in met gesmolten roomboter en zet op het vuur.
  8. Dan 3 tot 4 eetlepels beslag in de pan en direct de pan alle kanten uit draaien om de bodem van de pan gelijkmatig te laten bedekken door een dunne laag beslag. Dan wachten tot de randen goudbruin krokant zijn gebakken en over de pannekoek blazen zichtbaar worden. De pannekoek voorzichtig loswerken van de bodem en omdraaien (dit geheel duurt meestal een 3 - 3 1/2 minuut). De omgedraaide pannekoek is klaar na een 20 tot 25 tellen.
  9. Bak op deze wijze het beslag op en stapel de pannekoekjes op een omgekeerd bord.
  10. Vouw vlak voor het opdienen. de pannekoekjes in 4-en en besprenkel met de Suzette saus.
  11. De pannekoekjes die eventueel overblijven  kun je gebruiken als "wrap" voor iets anders.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schenk hierbij een zoete dessert wijn, een zoete champagne of zelfs een glaasje Grand Marnier.
NOTABENE: Bij een diner kun je alle stappen voorbereiden tot het bakken van de pannenkoekjes zelf.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst