KookJij

Courgette-rondjes

Een heerlijk courgette-rondjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Courgettes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgette-rondjes te bereiden

Van een vrij dikke courgette 8 plakken snijden van 3 cm, zaad er voorzichtig uithalen en de rondjes koken in zout water tot ze bijna gaar zijn, 7 - 8 minuten.
Op een platte schaal leggen, vullen met de gierst/kerrie­vulling en versieren meteen hele walnoot.
Of een laag courgetteplakjes onder in een ovenschaal en daar de vulling bovenop.
Even onder de gril of in de oven om te bruinen.

Kleine courgettes kun je aan plakken van ca ¾ cm snijden en in wat olie in een ruime koekenpan in ca. 5 min aan beide kanten iets bruin en gaar bakken.
Eventueel een gesnipperde ui meebakken en er wat zout of kruiden naar keuze over strooien.
Grote hoeveelheden op een ingevette bakplaat leggen en bestrijken met iets olie en zou en kruiden naar keuze.
Ca. 20 minuten in een hete oven plaatsen.
Serveren met de bovenstaande vulling of iets anders.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst