KookJij

Champignons, goudajuin met curry

Een heerlijk champignons, goudajuin met curry recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignons, goudajuin met curry te bereiden

Maak de goudajuintjes zuiver.
Courgette in smalle reepjes snijden.
Champignons in schijven snijden.
Stoof de goudajuintjes samen met de champignons even aan in boter voeg limoensap toe.
Kruiden met currrypoeder en gedroogde salie, voeg room en Boursin toe, laat even inkoken en als laatste de courgette toevoegen. Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Deze groentenschotel kan zowel met vis als vlees geserveerd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je;):):)
slaatje

slaatje zegt:
Fijne vakantie :p:p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gerda, doet me plezier dat het smaakte, je ziet wel met je eigen experiment komt het ook wel goed ;) Groetjes vanuit het Zwarte Woud :);):p
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hilde, Gisteren heb ik dit gerecht gemaakt in combinatie met het varkensvleesrecept van Agnes D, een prima combinatie, het zachte van dit recept met het pittige van Agnes D.. We hebben het gegeten met zoon en schoondochter, grote complimenten van hen en ook van mijn man en mij. Heerlijk, verrukkelijk enz. Vandaag de rest gegeten met nasi erbij, het was nog steeds erg lekker. Ik ga dit zeker en vast nog eens maken. Ik had geen Salie in huis maar heb dit vervangen voor thijm. De Goudajuin:)heb ik vervangen door sjalotjes. :D:D:D Groetjes Gerda :p:p:p
slaatje

slaatje zegt:
We gaan op zoek naar de tip van fijnproever, Groetjes Gerda :p:p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Dank je fijnproever, we zijn dan toch zeker dat het geen zilveruitjes zijn:);):p
derbyke

derbyke zegt:
Slaatje, moet je teleur stellen zijn geen zilveruitjes. En ze zijn niet klein probeer ze ook op internet te vinden maar helaas. Hier in België ook niet overal te vinden. Je kan ze ook alleen maar kopen in zakjes van 500 gr. Groetjes :);):p
slaatje

slaatje zegt:
Ik kwam via "Probeer ook eens" op dit recept en ik denk dat het gewone "rauwe" zilveruitjes zijn die je zelf in het zuur kan zetten of rauw gebruiken. Ze zijn heel klein met een goudachtig schilletje. Groetjes Gerda :p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo , hier ben ik nog eens ... ik ben op zoek gegaan naar een andere benaming van goudajuin maar niks gevonden .Nu een vraagje ik ken wel de Amsterdamse uitjes opgelegd maar hoe zien ze eruit niet opgelegd en hoe is de smaak als ze rauw zijn.Wie weet is het toch hetzelfde maar onder een andere benaming hier in Belgie .Hoor het wel van jullie .Groetjes van ons 3 :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo alledrie , sorry voor de late reactie maar je kent dat gaan werken en dan nog het huishouden soms weinig tijd .Het zijn geen sjalottten of Amsterdamse uitjes . Gewoon heel kleine ajuintjes je kunt ze stoven , wokken zelfs opleggen in azijn ofwel rauw eten .Hier in den Belgiek noemen ze deze goudajuin om hun goudachtige schil .Hopelijk zijn jullie een beetje verder geholpen .Groetjes van ons 3 :);):p
Lieke

Lieke zegt:
zilveruitjes ken ik wel, maar goudui...zal wel Amsterdamse uitjes moeten zijn?
a.hotfijzer

a.hotfijzer zegt:
hallo Hilde, zijn goudajuintjes sjalotjes?
bengel6300

bengel6300 zegt:
goudajuintjes had fout geshreven sorry
bengel6300

bengel6300 zegt:
hallo Hilde
wat zijn goudaluintjes???:(:(