KookJij

Coquilles met Appel

Klassiek gerecht. De appels moet zacht zijn met een rinse smaak en de coquilles niet al te gaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Belgische vriendin
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coquilles met Appel te bereiden

  1. Beide appels schillen, klokhuizen en in blokjes snijden
  2. Een van de appels met het citroensap en 6 eetlepels water in de keukenblender doen en draaien tot een waterschtig appel-mix. De mix zeven en even apart zetten met de andere appel die in blokjes is gesneden.
  3. Coquilles goed zouten en peperen.
  4. Beide anti aanbakpannetjes op het vuur zetten, een met boter en de ander met olijfolie.
  5. In het pannetje met de boter de appel-mix doen en flink blijvn roeren.
  6. In het andere pannetje met de rijstolie de coquilles doen en 2½ minuut per kant laten garen, zonder te bewegen.
  7. Als de coquilles klaar zijn, verdelen over de verwarmde bordjes en daarop de appelmix storten.
  8. Doe nog een draai met de pepermolen en versier met bv tuinkers en gescheurde koriander blaadjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst