KookJij

Chocolademousse met rozemarijn

Een heerlijk chocolademousse met rozemarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolademousse met rozemarijn te bereiden

haal de naaldjes van het takje rozemarijn.Breng de melk met enkele naaldjes rozemarijn aan de kook.draai het vuur uit en laat het mengsel even staan.verwarm de chocolade 2 minuten in de magnetron op vol vermogen.Als de chocolade nog niet helemaal gesmolten is,dan even roeren en laten staan.de chocolade smelt dan vanzelf.Zeef de naaldjes uit de melk en verwarm de melk opnieuw lauwwarm op.roer de gesmolten chocolade erdoor.Laat het chocolademengsel afkoelen-bijvoorbeeld door het in een grotere bak met ijskoud water te zetten,totdat het mengsel dik en lobbig begint te worden.dit duurt ongeveer 15 minuten.Klop de slagroom bijna stijf met de suiker en een klein mespuntje zout.Schep de slagroom in gedeelten door het chocolademengsel.Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en strijk de bovenkant glad.leg er enkele korrels zeezout en 2 naaldjes rozemarijn op en laat de mousse in de koelkast 1 uur opstijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Beppie

Beppie zegt:
Heerlijk recept, gewoon uit de Allerhande. Heb hem zelf van het weekend ook gemaakt: makkelijk en snel!!:p
Chocolademousse

Chocolademousse zegt:
Lekker!
in

in zegt:
ga em straks maken hoop dat ie lekker is :p