KookJij

Cake-dessert

Een heerlijk cake-dessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cake-dessert te bereiden

De oven voorverwarmen op 180°C. De roomboter (op kamertemperatuur) roeren met de suiker totdat alle suiker door de boter is opgenomen. Eieren er een voor een doorroeren en goed opkloppen. De bloem erdoor mengen en nog even goed doorkloppen. Twee kleine bakvormen + 15 cm. Invetten en de binnenkant bestrooien met meel. Het overtollige meel eruit schudden. In de eerste vorm de helft van het deeg doen. De klein gesneden abrikozen en stukjes gehakte chocolade door het overgebleven deeg doen en dit in de tweede vorm scheppen. Beide vormen in de oven zetten gedurende 25 minuten. Na de baktijd de oven uitzetten en de cakejes er nog 5 minuten in laten staan. Uit de oven halen en voorzichtig op een rooster schudden. Na het afkoelen de naturel cake doormidden snijden en besmeren met een mengsel van crème fraiche en aardbeienjam. Ook over het cakeje heen het mengsel aanbrengen. Even in de koelkast zetten zodat het crème-jam mengsel weer wat steviger kan worden.
Serveren bij een kopje koffie. Gezien de maat van de kleine cakejes snijd je per soort twee plakjes en leg je deze cake-plakjes op een bordje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

S

S zegt:
:):)leuk leuk!:):)
sata

sata zegt:
Leuk hoor!!!:):):)