KookJij

Caribische tiramisu

Een heerlijk caribische tiramisu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Allerhande 9 2013
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Caribische tiramisu te bereiden

Doe de roomkaas en suiker in een ruime kom en roer los met een vork. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel deze door het roomkaasmengsel.
Schenk de likeur in een diep bord en voeg 100 ml water toe. Haal de lange vingers er een voor een door en bedek de bodem van de cakevormpjes met de gesuikerde kant naar onderen. Als de lange vingers niet passen, snijd ze dan op maat. Verdeel 1/3 van het roomkaasmengsel erover en dek af met de helft van de plakken banaan. Maak dan weer een laag met lange vingers, bedek met de rest van de plakken banaan en eindig met de rest van de roomkaas.
Dek de cakes af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Stort de cakes op een bord. Laat de cake niet makkelijk los, leg dan 2 min. een theedoek doordrenkt met heet water om de vorm heen. Bestrooi de cakes met cacaopoeder en verdeel ze over 4 borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Joyce Damhuis

Joyce Damhuis zegt:
Dit is een heerlijk recept.