KookJij

Limoncello Paastaart

Deze taart zag ik eens op Keukenliefde en heb hem gemaakt vorig jaar met Pasen. De taart zelf is in ongeveer 20 minuten klaar .. ... mijn ervaring was, dat ik alsnog té snel het mengsel op de lange vingers goot. Frustatie alom, want enkele kwamen boven drijven.Dat is wel goed gekomen, maar het had niet zo hoeven zijn. Dit jaar plan ik hem weer met Pasen en...zoals het gezegde : Al doende leert men " , zal ik nog langzamer gieten. Toch nog goed gekomen ...... en de taart? Ja die was heerlijk en door de kwark niet machtig.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limoncello Paastaart te bereiden

  1. Beleg de bodem van een met boter ingevette springvorm van 24 cm met de lange vingers met de suikerkant naar boven .
  2. Besprenkel de lange vingers rijkelijk met de limoncello en laat even intrekken.
  3. Rasp de schil van de 2 citroenen en zet dat even apart.
  4. Pers de 2 citroenen uit.
  5. Week de 10 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
  6. Warm de limoncello met het citroensap in een steelpannetje. PAS OP ! LAAT NIET KOKEN.
  7. Haal de pan van het vuur .
  8. Knijp de gelatine uit en los deze op in het limoncello- citroenmengsel.
  9. Laat even iets afkoelen. Roer in een kom de suiker, kwark en de helft van de citroenschil door elkaar en voeg het gelatinemengsel toe.
  10. Werk alles goed door elkaar. Voeg als laatste de stijf geklopte slagroom toe en werk dit ook door het mengsel.
  11. Schenk uiterst voorzichtig beetje voor beetje het mengsel op de lange vingers, zodat ze te tijd hebben zich "vol" te zuigen.
  12. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  13. Versier de taart vlak voor serveren naar eigen inzicht en geniet.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een heerlijke frisse taart. Voor Pasen versieren met paasdecoraties.
Niet inbegrepen is de tijd, dat de taart in de koelkast moet opstijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Petra, toeallig ben ik ook van plan deze weer eens te maken metPasen.
Ik ben zeer benieuwd, wat je ervan vindt. Groetjes Lidy en dankjewel voor het favoriet zetten.
Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Ik zag toevallig je limoncellotaart Lidy. Zet je recept favoriet. Gemakkelijk te maken en we gaan richting voorjaar, dus...... Je hoort van me als ik de taart gemaakt hebt.