KookJij

Bladerdeegpakketjes met gorgonzola

Een heerlijk bladerdeegpakketjes met gorgonzola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeegpakketjes met gorgonzola te bereiden

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Laat de pern goed uitlekken en snijd ze in stukjes.
Roer de gorgonzola los met de port en meng dit met de stukjes peer en amandelen.
Schep het gorgonzolamengsel in het midden van 5 plakjes bladerdeeg.
Maak de randen eromheen nat met koud water.
Vouw de plakjes bladerdeeg schuin dicht en druk de randen met een vork stevig op elkaar, zodat de vulling er niet uit kan lopen.
Snijd uit het resterende plakje bladerdeeg 5 figuurtjes en plak ze met water op de bladerdeegpakketjes.
Leg de bladerdeegpakketjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Klop de eieren los.
Verwar de oven voor op 200 graden C.
Bestrijk de bladerdeegpakketjes met het losgeklopte ei en bak ze in de hete oven in ca 20 min. goudbruin en gaar.
Serveer ze warm .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst