KookJij

Bieten nieuwe stijl

Een heerlijk bieten nieuwe stijl recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bieten nieuwe stijl te bereiden

De rode bieten raspen. De tuinkruidenbouillon (250 cc water + halve tablet tuinkruidenbouillon) aan de kook brengen. Intussen de blaadjes gelatine in koud water laten weken. De bietjes toevoegen aan de bouillon en opnieuw aan de kook brengen. Als het prutje kookt de pan van het vuur halen en met een staafmixer helemaal glad pureren. De gelatine uitknijpen en stuk voor stuk door de bietjes roeren. Creme fraiche en mierikswortelroom toevoegen en roeren totdat crème en room helemaal zijn opgenomen.
In kleine vormen keukenplastic leggen en hierin de bietencrème uitgieten. Laten afkoelen.
Nadat de bietencrème is afgekoeld en opgesteven kun je er voorzichtig plakken van snijden. Met peper uit de molen en een theelepel crème fraiche opdienen.

Mijn kookverhaal (Tania Heeren)

Rode bietjes is een groenten waar niet heel veel fantasievolle recepten bij bestaan. Door nieuwsgierigheid naar andere mogelijkheden heb ik dit recept geschreven en gemaakt. Gezinsleden vonden het lekker als voorgerecht, aangevuld met iets waar een bite aanzit. Hier denk ik aan met roomkaas gevulde bleekselderij. Als groenten is de structuur door het pureren korrelig en verveelt een beetje voordat de portie op is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rientje

rientje zegt:
Lekker ga zo door, gaaf hoor;)
Inge

Inge zegt:
Heerlijk.
Heb kleine 1 persoons broodvormpjes gebruikt,zodat iedereen eenzelfde portie op het bordje heeft en je niet moeilijk hoeft te snijden.
Tania

Tania zegt:
Wie is toch de kookjij-bezoeker die steeds een 1 meent te moeten geven aan recepten. Het is misschien vrij onbenullig maar wanneer je het recept werkelijk zo slecht vindt geef daarbij dan ook aan wat je er slecht aan vindt.
:o