KookJij

Biefstuk speciaal

Een heerlijk biefstuk speciaal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biefstuk speciaal te bereiden

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Maak de spruitjes schoon. Kook ze in water met wat zout in 5 tot 10 minuten beetgaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van het formaat; de spruitjes mogen niet te gaar worden). Giet ze af en laat ze uitlekken. Snipper intussen de ui. Ontvel de tomaat desgewenst en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Bereiden:
Verhit de boter op hoog vuur in een koekenpan en bak de biefstuk tot de gewenste graad van gaarheid. Bestrooi met wat zout en peper en laat afgedekt op een bord een paar minuten rusten. Laat de ui in de braadboter glazig fruiten. Laat de spruitjes kort meebakken. Voeg de sojasaus, de kerrie of de sambal, de azijn en de suiker toe en breng verder op smaak met wat zout en peper. Schep er als laatste de blokjes tomaat en het uitgelopen vocht van de biefstuk door. Eet er gekookte aardappelen of aardappelpuree, pasta of rijst bij, maar nodig is dat niet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst