KookJij

Pittig zoete spruitjes met gehakt uit de wok

Pittig zoet door het gebruik van Spaanse peper en chilisaus. Dit geeft de spruitjes een bijzondere smaak. Ook iets voor degenen die geen gewone gekookte spruitjes lusten.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittig zoete spruitjes met gehakt uit de wok te bereiden

  1. Maak de spruitjes schoon. Snij de grote spruitjes doormidden. Kook de spruitjes beetgaar water met zout. Laat de spruitjes goed uitlekken in een zeef of vergiet.
  2. Pel de ui en de knoflook en snipper deze.
  3. Maak de Sp.peper schoon. Verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij de peper in kleine stukjes.
  4. Verhit de olie in de wok. Bak hierin al omscheppend het gehakt rul en gaar.
  5. Voeg de ui,knoflook en Sp. peper toe en bak omscheppend 3 minuten mee.
  6. Voeg de voorgekookte en goed uitgelekte spruitjes toe en bak ook even mee.
  7. Maak op smaak met peper, zout, djahé en gemalen koriander.
  8. Strooi de suiker of honing over de spruitjes en laat even caramelliseren.
  9. Roer nu de sojasaus en chilisaus door het spruitjes-gehaktmengsel.
  10. Proeven en eventueel nog wat chilisaus toevoegen. De spruitjes hebben nu
    een pittig-zoete smaak.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Met spruitjes kun je heel veel kanten uit. Wij vinden de spruitjes op deze manier wel heel erg lekker.
Wij hebben ze gegeten met rijst maar kan ook goed met aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst