KookJij

Banaan-pindakaasijs

Een heerlijk banaan-pindakaasijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ijs en co
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Banaan-pindakaasijs te bereiden

Klop in een grote kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Breng in een steelpan de melk en de slagroom langzaam tegen de kook en schenk het in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat de vla volledig afkoelen.
Prak de banaan in een kom, roer de pindakaas erdoor en roer het gladde mengsel door de afgekoelde vla.
Draai van de vla ijs volgens de gebruiksanwijzing van de ijsmachine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Natalie

Natalie zegt:
Is dat lekker ??
Moet het perse pindakaas met stukjes zijn want ik lust geen stukjes :D
bertal

bertal zegt:
Hallo labonita:
Mijn excuus is reeds aangepast maar het moet 3 el pindakaas met stukjes zijn
;);)
m.v.g. Bert Allers
labonita

labonita zegt:
hallo alemaal mag ik wat vragen er staat pindakaas maar hoe veel pindakaas moet er in :D:?:);):p:D:o:?:);):p:D:(:(:(:(:(:o:o:o:o:):):)