KookJij

Babi tjien

Een heerlijk babi tjien recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: BOEKOE KITA, geschreven door Mirjam v d Rijst en Harold pereira
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi tjien te bereiden

Snijd de speklapjes in blokjes van 2x2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes bruin en knapperig. Haal ze uit de pan, schenk bijna al het vet af en bak dan de uisnipppers en knoflookplakjes in het overgebleven vet glazig. Voeg djahe, ketoembar, ketjap, taotjo en 4 eetlepels water toe en laat het even pruttelen tot er een mooi sausje ontstaat. Roer de vleesblokje erdoor en verwarm alles goed. Schep alles in een schaal en strooi de minifriet over het vlees.
Lekker met rijst en atjar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
Als je met je muis over het woord gaat, verschijnt er een beschrijving van wat het is. Het is dus een saus van gefermenteerde sojabonen, verkrijgbaar bij de toko.
lidy

lidy zegt:
wat is taotjo???