KookJij

Aziatisch Gewokte IJsbergsla met Kipfilet en Frisse Limoenrijst.....

Dit is een zeer verrassend wokgerecht met knapperige ijsbergsla in de hoofdrol. Toen ik dit gerecht las , was ik meteen in de stemming om het te maken en uiteraard te proeven. Wie denkt er nu aan het wokken van ijsbergsla? Dit ga ik zeker nog vaker maken snel en razend lekker met de 3 Oosterse smaakmakers van sojasaus, oestersaus en sesamolie completeerd met de frisse limoenrijst.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aziatisch Gewokte IJsbergsla met Kipfilet en Frisse Limoenrijst..... te bereiden

  1. Verhit de olie in de wok en bak de kipblokjes in 5 minuten lichtbruin.
  2. Roer een sausje van de sesamolie, soja en oestersaus.
  3. Voeg dit sausje bij de kipblokjes en laat dit geheel in circa 8 minuten garen.
  4. Ondertussen kun je de rijst gaar koken, de limoenen raspen en persen.
  5. Voeg de grof gesnipperde ijsbergsla toe aan de wok en laat 3 minuten slinken.
  6. Het witte gedeelte van de sla moet lekker knapperig blijven. Roer sap en rasp door de rijst en serveer de ijsbergsla wok met de frisse limoenrijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst