KookJij

Ayam Rempah Singapore

Een heerlijk ayam rempah singapore recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Singapore
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ayam Rempah Singapore te bereiden

Singapore kerrie pasta:
""""""""""""""""""""""""""""""""
*Doe de schoongemaakte en ontpitte lomboks in een bakje water en laat dat 1/2 uur trekken.Dan drogen en droog deppen.
We kunnen ook verse lomboks nemen en die ontpitten;die zijn direct klaar voor gebruik.Zet even apart
*Rooster in een pan de zaadjes en de kaneel tot ze aroma afgeven.Voortdurend bewegen.Duurt ca 4 - 5 minuten*Maak hiervan in de poedermaler of vijzel poeder van.
*Dan:In vijzel,of keukenmachine de kruiden,de lomboks,de kemiri noten,sjalotten,knoflook,de gembers en de kunjit met 2 eetlepels water tot een pasta draaien.Dit is de Singapore kerrie pasta.
*Doe in een grote pan met dikke bodem de olie.Als de olie heet is, de kerrie pasta hierin doen en blijven roeren tot de pasta dikker wordt en donkerder na ± 5 minuten.
*Kip bestrooien met zout en in de pan er bij doen en op hoog vuur,al roerend,5 minuten aanbakken,tot de kip gaat verkleuren.
*Nu de sereh er bij doen en de cocosmelk.
Roeren en aan de kook brengen
*Vuur op laag pitje zetten en 40 minuten door laten sudderen.
*Het kan zijn dat de saus gaat schiften:telkens 1 eetlepel water erbij en roeren maar
*De kip moet zo langzamerhand van de botten vallen en dan is ie klaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Opdienen met witte rijst en geroosterde cocos en of serundeng (mengsel van geroosterde cocos en katjang (pinda's) en stukje djeruk (limoen)
NOOT:Voor mensen die niet gewend zijn aan het gebruiken van lomboks,sambals e.d.is het oppassen geblazen:het kan wel eens scherp (pittig,pedis,heet) uitvallen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

pipo

pipo zegt:
lekker:D
camilla

camilla zegt:
Om je vingers erbij op te eten. Heerlijk dank je!