KookJij

Aardappel Purée met Noten

Een heerlijk aardappel purée met noten recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Kennissen,die in het Middenoosten hebben gewerkt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel Purée met Noten te bereiden

*Fruit de knoflook aan in een beetje olijfolie
*Doe alle ingredienten behalve de nootjes in de keukenblender en draai een mooi homogene massa
*Vlak voor het opdienen de nootjes door de aardappel-mix
roeren en afmaken op smaak met weinig zout en behoorlijk peper

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anna79

anna79 zegt:
Ik heb dit recept dinsdag gemaakt, en het was een groot succes!
mia7

mia7 zegt:
Erg vervelend voor jou Hans dat jij dyslexie s bent.Het oordeel van anderen kan soms treurig zijn.
Nou het gaat mij het meest om de kinderen,ik lust bijna alles !:)
hansen

hansen zegt:
tien tenen knoflook? Wel veel hoor, zeker ongepeld? Is ook lekker! Maar mia lekker hoor! hansie
mia7

mia7 zegt:
Jan hartelijk dank voor deze tips.Ben ik super blij mee.:)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Mia 7,Nog even dit :Wij gebruiken vaak op de verse spinazie pijnboomnootjes erin en geschaafde amandelen er op.
Allerlei soorten pesto met een varieteit aan nootjes.
Goed beschouwd kun je over de meeste gerechten noten (geschaafd / grof gehakt) gebruiken.En wat op gaat voor aardappels en groente gaat ook op voor vlees,gehakt en toetjes.Voor notenliqueur zal zoon of dochter nog te jong zijn!!!Noten zijn gezond.
Succes.
Jan A.:)
mia7

mia7 zegt:
Ik geloof dat zij zelf er ook blij mee zal zijn.Ik geef haar het recept,..
mia7

mia7 zegt:
Dank je wel Jan.Eén van onze kinderen is geen goede eter.En is gek op noten ,dit eet ze behoorlijk.Ik ben blij met dit recept ! Nu hopen dat het goede resultaten boekt .Helemaal bedankt Jan:)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Mia7,In principe wel,maar meestal gebruik ik zelf amandelen,walnoten en of hazelnoten.
Met vr.gr.
Jan A:)
mia7

mia7 zegt:
Beste Jan ,alle soorten noten !