KookJij

Ovenschotel met pompoenstamppot , gehaktballetjes en amandel.

Pompoen en aardappel samen koken. Een stamppot maken met melk en kruidenboter. Op smaak maken met peper en zout. In een ovenschaal ermee, gehaktballetjes in de stamppot duwen en na 20 minuten afwerken met een heerlijke aparte topping.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Uit de krant Eigen tekst en foto
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met pompoenstamppot , gehaktballetjes en amandel. te bereiden

  1. Verdeel de geschilde aardappelen in stukken.
  2. Was de pompoen, halveer en verwijder met een lepel alle draden en pitten.
  3. Snij de pompoen in blokjes van circa 2 cm.
  4. Zet water met zout op en kook de aardappelen met de blokjes pompoen in circa 25 minuten gaar.
  5. Giet af , verwarm de melk met de kruidenboter . Stamp met de melk en de kruidenboter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Ondertussen is je oven op een voorverwarmde temperatuur van 200 graden.
  7. Schep de stamppot in een grote ovenschaal. Strijk glad en duw er de gehaktballetjes in.
  8. Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  9. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpannetje en voeg het amandelschaafsel toe , bak zachtjes goudbruin. Voeg  het theelepeltje honing en de peterselie toe en bak even mee.
  10. Bestrooi dit mengsel over de pompoenschotel en geniet.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Vandaag gemaakt voor het gezin van onze dochter. Op het gevoel van alle ingrediënten iets meer ,omdat 2 kleinkinderen mee aten Iedereen heeft gesmuld.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst