KookJij

Aalsterse ajuintaart

Een heerlijk aalsterse ajuintaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Budgetkoken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aalsterse ajuintaart te bereiden

Verwarm de oven op 200° C.

Bekleed een taartvorm met de kruimeldeeg.

Verhit de boter en bak de uien glazig op een zacht vuurtje (ong 20 min). Zet het vuur hoog en bak onder voortdurend omscheppen de uien lichtbruin (ong 10 min).

Klop de eieren met room los. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Doe de uienmengeling op het kruimeldeeg en overgiet met het eiermengsel.

Bak de ajuintaart 30 à 40 min in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst