KookJij

7 verschillende soorten gevulde eieren voor Pasen

Met Pasen wordt bij veel mensen uitgebreid ontbeten, gebruncht of geluncht. Daar horen natuurlijk passen natuurlijk gevulde eitjes bij. Ik heb hier een aantal lekkere gevulde eitjes op een rijtje gezet. Voor elk wat wils. Eet smakelijk en VROLIJK PASEN
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Koud
  3. > Ontbijt & Lunch - Koud
  4. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe 7 verschillende soorten gevulde eieren voor Pasen te bereiden

  1. 1, GEVULDE EIEREN VAN GERTRUD: Het recept van deze eenvoudige gevulde eitjes is van mijn buurvrouw. Je
    staat versteld van de lekkere smaak: 6 hardgekookte eieren, gepeld  /  Kleine pot sandwich spread naturel van Heinz / paprikapoeder of wat peterselie om te garneren.
  2. Snij de eieren over de lengte doormidden. Haal de dooiers er voorzichtig uit en meng ze met sandwich spread tot je een lekkere smeuïge massa krijgt.. Vul de holtes van de eieren hiermee. Strooi er wat paprikapoeder over en garneer met peterselie.
  3. 2. GEVULDE EIEREN MET GEROOKTE ZALM EN ROOMKAAS: 6 eieren, hardgekookt, gepeld / 50 gram gerookte zalm /
    50 gram Boursin met sjalot en bieslook / kappertjes
  4. Eieren over de lengte halveren. ¾ deel van de gerookte zalm heel fijn snijden en mengen met de roomkaas. Op elk half ei een lepel roomkaasmengsel. Garneren met reepjes gerookte zalm en kappertjes.
  5. 3. GEVULDE EIEREN MET GARNALEN: 6 eieren, hardgekookt, gepeld / 75 gram Hollandse garnalen / 3 eetlepels whisky-cocktailsaus / Eieren over de lengte halveren. (dooier laten zitten) Grootste deel garnalen mengen met de whisky-cocktailsaus. Op elk half ei een lepel garnalenmengsel. Garneren met paar garnalen.
  6. 4. TONIJNEITJES., gevulde eitjes met een tonijnsausje:  6 hardgekookte eieren, gepeld / Klein blikje tonijn op water / 3 eetlepels mayonaise / 1 eetlepel gehakte bieslook / zout / paprikapoeder / paar stengeltjes bieslook om te garneren.
  7. Halveer de eieren over de lengte. Laat de tonijn goed uitlekken. Meng de tonijn met mayonaise, gehakte bieslook en weinig zout. Schep op elk ei wat tonijnmayonaise. Garneer met paprikapoeder en een paar sprietjes bieslook.
  8. 5. GEVULDE EIEREN MET TONIJN EN PESTO: 6 hardgekookte eieren, gepeld / 2 eetlepels mayonaise / 1 eetlepel rode pesto / 1 eetlepel fijngehakte basilicum of peterselie / 1 klein blikje tonijn op water / basilicum of peterselie om te garneren.
  9. Snij de gepelde eieren over de lengte in tweeën. Wip de dooiers eruit en druk deze fijn met een vork. Meng de dooiers met de mayonaise, pesto, uitgelekte tonijn en basilicum of peterselie. Het moet een smeuïge massa worden, eventueel nog wat mayo erbij. Vul de ei-helften met dit mengsel. Garneer met basilicum of peterselie.
  10. 6. GEVULDE EIEREN MET KRUIDENROOMKAAS EN KAPPERTJES: 6 hardgekookte eieren, gepeld / 3 eetlepels fijngehakte peterselie / 80 gram roomkaas met kruiden en knoflook / 1 1/2 eetlepel crème fraîche / 1 sjalotje, fijn gesnipperd / 3 eetlepels kleine kappertjes
  11. Wip de eidooiers uit de over de lengte gehalveerde eieren. Haal de eiwithelften door de fijngehakte peterselie. Meng de eidooiers met de kruidenroomkaas, crème fraîche, restant peterselie, ui en het grootste deel van de kappertjes (iets voor garneren). Maak op smaak met cayennepeper. Ei-helften vullen met de eidooiermassa. Garneren met een kappertjes en cayennepeper.
  12. 7. RUSSISCHE GEVULDE EIEREN MET GEROOKTE ZALM EN KAPPERTJES: 6 hardgekookte eieren, gepeld /
    2 theelepels ansjovispasta of 2 ansjovisfilets / 2 theelepels kappertjes / 100 gr gerookte zalm / 1 eetlepel mayonaise / 1 eetlepel zure room / 1 eetlepel fijngehakte dille.
  13. Snij de eieren over de lengte in tweeën. Wip de dooiers eruit en druk deze fijn met een vork. Hak de helft van de gerookte zalm klein. Meng de ansjovispasta of fijngehakte ansjovis, kappertjes, mayonaise, zure room en de fijngehakte gerookte zalm door de dooiers. Vul de ei-helften met dit mengsel. Garneer de eieren met reepjes zalm en gehakte dille.
  14. Verder op de schalen om te garneren wat blaadjes sla, plakjes tomaat en komkommer .













Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met Pasen bij de brunch of lunch. Maar het hele jaar door lekker als borrelhapje of voorgerecht

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst