KookJij

Soep van aardpeer en pastinaak

De vergeten groenten zijn de laatste tijd weer helemaal hip. Fijn dat ze weer een beetje in de kijker staan want er zitten juweeltjes tussen, zoals bijvoorbeeld aardpeer en pastinaak waar ik dit heerlijke soepje mee maakte. De aardse smaak van deze groenten kun je nog een beetje extra versterken door een paar druppels truffelolie toe te voegen als je de soep serveert.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep van aardpeer en pastinaak te bereiden

  1. Knolook en sjalot pellen en fijnhakken, aardperen en pastinaak schillen en in stukjes snijden.
  2. Verwarm olie in een pan en fruit daarin de knoflook en sjalot (2 minuten).
  3. Voeg de stukjes aardpeer en pastinaak toe en fruit dit nog 8 minuten mee zodat de groenten zacht worden.
  4. Doe de bouillon (heet water met 2 bouillon tabletten) erbij en laat dit nog 20 minuten (of tot de groenten goed gaar zijn) koken en voeg ongeveer halverwege de komijn en tijm toe.
  5. Wanneer de groenten goed gaar zijn pureer je het geheel met een staafmixer. (Als het te dik is kun je een beetje bouillon of water toevoegen).
  6. Voeg de room toe en meng het geheel nog even goed door elkaar.
  7. Doe de soep in kommen en strooi er  wat fijngesneden lente ui  overheen en voeg een enkele druppels  truffel (of olijfolie) toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst