KookJij

Griekse salade met Halloumi

Deze heerlijke salade is een variant op mijn basisrecept voor Griekse salade. Een maaltijd salade is altijd erg makkelijk als je niet zoveel tijd hebt om uitgebreid te koken en omdat ik wel van afwisseling hou, goochel ik graag met ingrediënten. De Halloumi is een stevige (Cypriotische) kaas die zich uitstekend leent om te grillen in de pan of op de bbq. Heerlijk als hoofdgerecht, als lunch of als bijgerecht bij de bbq.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse salade met Halloumi te bereiden

  1. Verdeel de sla over de borden.
  2. Maak de dressing en verdeel deze over de sla.
  3. Halveer de tomaatjes, snij de komkommer in stukken en de ui in ringen en verdeel deze over de salade.
  4. Gril de Halloumi en verdeel deze over de salade.
  5. Snij de avocado doormidden verwijder de pit en schil en snij de helften in schijfjes, en leg ze op de salade.
  6. Doe de olijven erop en strooi een beetje oregano over het geheel.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Ik heb het gegeten als hoofdgerecht maar dit is zeker ook lekker als lunch of bij de bbq. Serveer er brood bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst