KookJij

Champignonsoep (veloute)

Een heerlijk champignonsoep (veloute) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignonsoep (veloute) te bereiden

Snipper sjalotje en knoflook.Hak de rozemarijn fijn.Fruit sjalot,knoglooken grof gesneden paddestoelen,oregano,rozemarijn toe en laat het even meefruiten.Blus met 1/2 liter groentebouilon.Laat de soep 15 minuten pruttelen.Sla ondertussen de slagroom met truffelolie stijf.Pureer de soep met een staafmixer tot een fijne massa.Proef en breng op smaak met zout en peper.Serveer het in diepe borden met een lik koude slagroom erin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jordy

Jordy zegt:
een veloute is een soep die word gezeeft en afgebonden word met eierdooiers room en boter. maar dat mis ik nog in het receptuur
E.J.Schaap de Vos

E.J.Schaap de Vos zegt:
2 ds.gevarieerde cham-
pignons voor 4 pers. op een tablet van 1/2 ltr. bouillon is veel te veel.mijn inziens is 1 ds.+/- 150gr. voldoende het is geen paddestoelensoep tenslotte.
sorry mijn mening!!