KookJij

Zeekraal met sjalotten en pijnboompitten

Een heerlijk zeekraal met sjalotten en pijnboompitten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeekraal met sjalotten en pijnboompitten te bereiden

Zeekraal goed afspoelen onder stromend water en lichtjes droogdeppen.
Boter opwarmen de fijn gesneden sjalotten en zeekraal toevoegen, kruiden goed opschudden en als laatste de pijnboompitten er onder spatelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo bametz-saffrie , in Belgie kun je in alle viswinkels of grootwaren huizen zeekraal kopen .Een goed idee van je met de spercieboontjes .Zeekraal word ook zouterik of salicornia europaea genoemd .Groetjes van ons 3 :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Aussie Jenny , Gelijk bametz-saffrie neerpent het heeft inderdaad een zilte smaak ik zou het eerder vergelijken met gezouten spinazie , maar waarom niet met spercieboontjes altijd proberen waard .Je laat maar iets weten wat je als alternatief je gebruikt hebt .Groetjes van ons 3 :);):p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Nu weet ik de eventuele latijnse naam niet, maar meestal koopt men zeekraal in een goede viswinkel.Soms is het in Ned.te koop bij de DEKA-markt,(daar heb je in Austr.niets aan,maar te info voor andere lezers). Het smaakt zilt en misschien is zoute spercieboontjes een goed alternatief,dat zou je zelf even moeten uitproberen,maar terwijl ik dit schrijf,"proefïk dat het wél zou kunnen. Succes:D
Aussie Jenny

Aussie Jenny zegt:
Wat kan ik gebruiken in plaats van zeekraal?Weet niet hoe het smaakt en is hier niet te koop.Groet uit Australie, Jenny.