KookJij

Recept voor Zalmfilet met chili-knoflooksaus (oven)

Een heerlijk zalmfilet met chili-knoflooksaus (oven) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 290 kCal energie
6 Gram vet
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Betty Crocker Comfort Food
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Oven op 180 gr. C
De chili-saus in een kommetje doen en de knoflookteentje(s) hierin uitpersen.
Toevoegen: bosuitjes, marmelade en sojasaus.
Bakpapier in de bakplaat doen (en eventueel nog met kookspray inspuiten)
Met een keukenkwastje de zalmfilets aan één kant (velkant) inwrijven met de chili-saus.
De filets op het bakpapier met de ingewreven kant onder in de bakplaat leggen en dan de andere kant ook inwrijven. (hou wel wat saus over)
Schuif de bakplaat in de oven voor ong 8 minuten en kwast de filets aan de bovenkant weer in met de rest van de saus.Heb je nog saus over, giet die gewoon over de vis.
Laat de visfilets nog 5 minuten in de oven of tot de zalm gaar is.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Zeer pittig, je moet er van houden.
Lekker met sugar snaps. Als die bijna gaar zijn een beetje sinaasappelsap snel erdoor roeren. Van het vuur halen en geraspte sinaasappelschil erover strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Dank je wel, Marcec de Graaf.
Zelf heb ik dit recept heel lamg niet meer bereid. Ik zal het binnenkort toch weer proberen. En......je kunt het pittiger of minder pittiger maken, hamgt ervan af welke chilisaus je gebruikt.
Of zelf jalapeño fijnmaken en dat gebruiken.
Marcek de Graaf

Marcek de Graaf zegt:
Hallo, Ik ben heel kritisch en zeg het niet gauw maar dit is een geweldig recept, Mooie combi tussen een beetje pittig en zoet. Ook voor mij de exacte tijden voor de zalm. Niet droog maar lekker sappig zeg maar. In dit recept gaan we het niet hebben over de calorietjes en zo. Smaakt super. Dank je wel.
alice1969

alice1969 zegt:
U ook een fijn weekend xxxx
flavia

flavia zegt:
Jammer dan, leuk hondje Alice. Fijn weekend.:);)
alice1969

alice1969 zegt:
Klopt, maar ja was al klaar, hahaha.
flavia

flavia zegt:
Je had het altijd nog pittiger kunnen maken, hoor. Met echte chilisaus, geen sweet chili.:)
alice1969

alice1969 zegt:
Nou sorrie, heb het gemaakt maar het was niet pittig en nee, voor mij niet voor herhaling vatbaar maar das ieder zijn smaak.
alice1969

alice1969 zegt:
Nou ben het aan het maken nu dus ben benieuwd hoe het smaakt.